Zaloščan vina De Adami d.o.o

vina iz spodnje vipavske doline
Flash

Kleti, Ljudje, Degustacije, Dogodki

Predstavitev Slovenije na Dunaju

Predstavitev Slovenije na Dunaju ob začetku predsedovanja Slovenije evropski
uniji.

Degustacije

vmes_kozarec.jpg V degustacijski sobi je vsak obiskovalec naše kleti povabljen, da se v miru posveti spoznavanju zanimivih odtenkov okusa, barve in vonja naših vin.
Na človeške čute vpliva razpoloženje in okolica. V degustacijski sobi se pravilno izbrana kombinacija svetilk in lesa odraža v naravnih tonih svetlobe, podobni, kot jo oddaja plamen sveče.

Degustator vsako vino, ki se okuša, spremi z nekaj besed in na koncu predstavi, kaj on sam odkrije v posameznem vzorcu vina.

V vodeno degustacijo je vključen ogled kleti in prigrizek s pršutom in sirom.

Degustacijska soba sprejme 50 ljudi. Parkirišče pred kletjo je dvololj veliko za dva avtobusa in več avtomobilov.
Vabljeni ste na ta majhen kulturni dogodek. Predhodno se najavite Borutu na telefon
041 485 971


medium_Degustacija1.jpgmedium_Degustacija2.jpgmedium_Degustacija3.jpg

Degustacija gostov iz Japonske

medium_000164.JPGV maju 2009 so nas obiskali gostje z Japonske. V Slovenijo jih je pripeljala Martinova bratnija. Popeljali smo jih skozi klet de Adami in predstavili naša vina.

Kleti

Vinska klet Zaloščan, ki je v lasti družine Antona Slejko svoja vina trži pod uveljavljeno blagovno znamko De Adami, katera je ime dobila po častitljivem menihu, ki je v 16. stoletju živel v Zaloščah in o katerem se v ustnem izročilu še danes spletajo zanimive zgodbe.

Ljudje

Privrženost naravi in delu je, tako kot podjetje Zaloščan, del družine Slejko. Venceslav Slejko (1913-2008) je že pri trinajstih letih prevzel kmetijo od očeta Antona, ki je na ruski fronti zbolel za tifusom. Venceslav in Zvonko (1949) sta leta 1975 opustila vse razen vinogradništva in sadjarstva. Zvonko danes s sinovoma Borutom (1973) in Mitjo (1981) počasi opušča tudi sadjarstvo.

Syndicate content

© 2018 De Adami Zaloščan d.o.o., Splet: Marko Baša, fotograf: Zavadlav Radivoj