Vino
Cabernet sauvignon 2009
Vrhunsko suho rdeče vino privlačne rubinaste barve s češnjevo rdečimi odtenki svoje dobre lastnosti izraža že v cvetici. Po okusu še vedno sadno, lahko bi rekli celo sveže in z žametnimi tanini je to vipavsko vino skladno in prijetno pitno, lepo spremlja številne jedi, še posebej mesne. Brez dvoma gre za vino, ki je pitno že danes, lahko pa ga v svoji kleti hranimo še nekaj let.
Letnik 2009, suho, alkohol 13,5 %vol.
Barbera 2010
Značilna rdeča sorta v Vipavski dolini daje odlična vina z značilno svežino. Že na oko prijetna globoka temno rubinasta barva, pa tudi njegova cvetica napovedujeta izrazito vino, kar se v okusu potrdi. Ni torej naključje, da je vino priljubljeno, saj se s svojim harmoničnim značajem lepo poda k številnim, še posebej mesnim jedem in jedem z žara. To pa je še posebej prikladno za poletni čas.
Letnik 2010, suho, alkohol 14,0 %vol.
Modri Pinot, 2009
Vrhunsko suho rdeče vino očara vsakogar, ki rad poseže po lažjih rdečih vinih. To je brez dvoma eden najodličnejših modrih pinotov Vipavske doline, saj se s svojima cvetico in vonjem, predvsem pa okusom po svežih gozdnih sadežih, hitro prikupi ljubiteljem vina. Sorta, ki sicer slovi po svoji muhavosti, se v kleti Zaloščan izkaže s svojo harmoničnostjo, ta pa se rada druži z jedmi tradicionalne vipavske kuhinje, pa tudi številnimi drugimi lažjimi mesnimi jedmi.
Letnik 2009, suho, alkohol 13,5% vol.
Rebula 2015
Stara sorta, ki je bila v preteklih desetletjih po krivici zapostavljena, danes daje odlično vino svetlih rumenkasto zelenih odtenkov, naravnost idealno za aperitiv. Njena izjemna svežina je prijetna in elegantna, cvetica pa polna cvetnih in zaznav po svežem sadju. Navadno jo popijemo v letu ali dveh, trgatve zadnjega desetletja pa dokazujejo, da s primerno vzgojo v vinogradu (predvsem z minimalno obremenitvijo trt) nastanejo imenitne rebule, povsem drugačne od tistih izpred nekaj desetletij. Okus te rebule je blag in prijeten, dopadljiv in poseben obenem. Njena značilna svežina je harmonična in prav zato se ta rebula odlično druži z jedmi lokalne kuhinje, sicer pa dobro spremlja jedi iz belega mesa, testenine, krompir in druge lažje priloge.
Letnik 2015, suho, alkohol 11,5 %vol.
